Propagandinis filmas „Pilotas“. Premjera Kaune

2008-09-25

Pirmadienį internete netikėtai radau skelbimą, kviečiantį į filmo „Pilotas“, kuriame pasakojama Rolando Pakso istorija, premjerą Kaune. Šis nemokamas renginys vyko Kauno Akropolio kino salėje. Keletas įspūdžių…

Atėjus 20min anksčiau prie kino salės durų radau ko gero 80-90 nekantraujančių žmonių (ar dar reikia sakyti, kad vyresnio amžiaus…?). Duris atsidarė ir visi debesiu pradėjo grūstis tarsi kokiame turguje pro siaurą plyšį, kad užsiimtų vietas. Vis tik anšlago nebuvo. Nužvelgus salę buvo matyti, kad užimta gal kokie 2/3 vietų. Įeina Rolandas Paksas su palyda ir patraukia pirmos eilės link. Salė ploja atsistojusi. Kalba filmo prodiuseris ir scenaristas Vytautas Matulevičius. Po jo- nušalintasis Rolandas Paksas. Pažiūrėkite kalbų video:

Vytauto Maulevičiaus kalba

Rolando Pakso kalba

Paksas baigia kalbėti ir gauna gėlių, žiūrovai vėlei ploja atsistoję.

Filmas prasideda. Ištraukos (ScreenRIP kokybė):

Pakso (oi, Dariaus…) atsistatydinimo kalba, kuria jis pareiškia nesutinkąs parduoti Williams ( „Williamson“) Mažeikių naftos. Po to- netikėtas Landsbergio (profesoriaus) skambutis:

Mintys po filmo:

  1. Nors vardai aktorių ir net įmonių pakeisti, jų atitikmenys realybėje (dėka nesuskaičiuojamos gausybės detalių, atsitiktinai (kaip V.Matulevičius sakė) sutapusių su realybe) yra itin greitai atpažįstami. Matome Paksą, jo žmoną, būrėją, Adamkų, Brazauską, Paulauską, Laurinkų….
  2. Paksą vaidinantis Darius ir jo aplinkos žmonės gražūs ir pajauninti, tuo tarpu jo oponentai- bjaurios išvaizdos tipeliai. Pats Paksą vaidiniantis aktorius labiau panašus į Zuoką. Įdomu tai, kad jo pavardė- Petkevičius. Gal yra kokių nors sąsajų su Vytautu Petkevičiumi, parašiusiu „Durnių laivą“?
  3. Jei šitas filmas ne reklaminis, tai kodėl jis nemokamai demonstruojamas kino salėse (jose taip pat yra „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatų į Seimą)? Kam tai naudinga?

Ryt– šio įrašo tęsinys. Dar kelios ištraukos iš filmo. Aprašymas, kaip po filmo kalbėjausi su Vytautu Matulevičiumi.


Komentarų: 3 - “Propagandinis filmas „Pilotas“. Premjera Kaune”

  1. Andrius - 2008-09-25 10:34 pm

    Vaidybinis filmas „Pilotas“ kainavo daugiau nei 1 mln. litų, kuriuos, anot scenaristo V.Matulevičiaus, skyrė žinomi Lietuvos verslininkai.
    Klausimas: ar tarp visiems žinomų verslininkų vardo sąrašų nėra milijonierius iš tolimosios Rusijos Jurijus Borisovas?

  2. Martynas - 2008-09-26 2:47 pm

    Na, nežinau, bet manau, jog ne. Borisovas ten iškritikuotas ganėtinai– esą jis reikalavo, kad Paksas atsiskaitytų jam, o Paksas to nedarė. Borisovas (filme vadinamas Denisavu) reikalavo iš Pakso, kad atsilygintų už suteiktą priešrinkiminę pagalbą. Sudaromas įspūdis, kad ten Borisovas vienas pagrindinių Pakso nuvertimo kaltininkų. Kodėl Paksas jį po to paskiria patarėju– visiškai neaišku.

  3. Filmas “Pilotas”. Video ištraukos at Rinkimų ugnis! - 2008-09-26 10:55 pm

    […] įrašo […]

Komentavimas išjungtas.

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Eiti prie įrankių juostos